Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Geen gevaar voor omwonenden gesloopt gebouw Spechtstraat'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 5 december 2017 10:13

Foto: Het gesloopte gebouw via Google Streetview


Er is geen gezondheidsgevaar voor de omgeving van het gesloopte schoolgebouw aan de Spechtstraat in Maassluis geweest. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de VVD, die zich afvroeg of er asbest vrij is gekomen bij de sloop. Volgens het college van burgemeester en wethouders is het asbest verwijderd volgens de voorschriften.

De liberalen vroegen zich af of er niet op voorhand onderzoek is gedaan naar asbest in het pand. Volgens het college heeft er onderzoek plaatsgevonden, maar is het asbest zodanig in de constructie verwerkt dat dit pas tijdens de sloopwerkzaamheden kon worden aangetroffen. Door de vondst zijn de werkzaamheden vertraagd en lopen de kosten ook op. De gemeente denkt aan een extra uitgave van 60.000 euro.

Verder heeft het college niet de indruk gekregen dat er in de buurt sprake is geweest van grote onrust. "Er is gebeld over het stilleggen van de werkzaamheden en de bellers zijn geïnformeerd over het feit dat het aangetroffen asbest in de fundering hiervoor de reden is. Vragen of klachten over de sloopwerkzaamheden of asbest zijn bij het Meldpunt niet binnengekomen," aldus B en W.

Toch wil het college best toegeven dat het beter zou zijn geweest om omwonenden actiever te informeren over nieuwe ontwikkelingen. Inmiddels is de sloop klaar en wordt het terrein netjes afgewerkt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Varend Corso 2018
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS