Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Geen natuurbegraafplaats grenzend aan Staelduinse Bos'

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: maandag 5 februari 2018 11:11

Foto: Vimeo Natuurbegraven Nederland


Als het aan de Westlandse gemeenteraad ligt, dan komt er geen natuurbegraafplaats direct grenzend aan het Staelduinse Bos. Dat staat in een notitie van de raadsleden Van der Mark (CDA), De Heer (CU/SGP) en Duijsens (Westland Verstandig) die dinsdag aan de orde komt in de commissie Ruimte.

Het trio was door de raad gevraagd een zienswijze op te stellen, nu Rotterdam in een bestemmingsplan een natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder mogelijk wil maken. De drie partijen hebben samen 18 van de 39 raadszetels. Westland heeft geen zeggenschap over de invulling van de Bonnenpolder, maar kan als directe buur wel een zienswijze indienen.

De opstellers hebben gesproken met voor- en tegenstanders van de natuurbegraafplaats. "We moeten constateren dat er geen echt goed gevoel bestaat in Westland om dit naast de deur te hebben", schrijven ze. Maar het grootste bezwaar ligt in de locatie pal naast het Staelduinse Bos. Als dat ten behoeve van de begraafplaats wordt opgehoogd, kan dat gevolgen hebben voor de grondwaterstand in het bos.

Ook zijn er zorgen om het verkeer naar en van de begraafplaats tijdens de aanleg en het gebruik ervan. "Dit kan nooit over de plaatselijke ontsluitingsweg de Haakweg. De provinciale Hoekse Baan is vele malen meer geschikt voor de nodige verkeersafwikkeling". Alles bij elkaar afwegend stelt de notitie: liever niet, maar als deze ontwikkeling toch doorzet, dan de begraafplaats situeren langs de Hoekse Baan, op de meest zuidelijk mogelijke locatie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS