Archief

'Geen zorg over gemeentelijke kostbare kunst'

Momenteel niet zichtbare kostbare kunstvoorwerpen uit oude gemeentekantoren in Westland zijn veilig opgeborgen, in afwachting van een nieuwe locatie. Dat was maandagavond de boodschap van wethouder Piet Vreugdenhil in antwoord op vragen van de fracties van GemeenteBelang Westland (GBW) en Westland Verstandig.

"Bent u bereid zich alsnog in te spannen om de kostbare collectie Chinese porselein inclusief waardevolle kast op een mooie representatieve plek te stallen?", vroeg GBW-raadslid Kelly van Rijn-Van Tol.

Vreugdenhil meldde dat het Chinese porselein een plek zal krijgen in de studiezaal van het Historisch Archief Westland in het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk. Misschien gebeurt dat nog deze maand en anders in februari, kondigde hij aan.

Westland Verstandig wilde met name weten waar het paardbeeld gebleven is dat voor het gemeentehuis 's-Gravenzande stond en waar de druivenkrentster gebleven is die in de tuin van het gemeentehuis stond. "Die zijn veilig opgeborgen op de gemeentewerf in De Lier", aldus de wethouder.

Hij verklaarde verder, dat de vorig jaar beloofde inventarisatie van de gemeentelijke kunstbezittingen inmiddels is voltooid. Een advies over wat met die kunst moet gebeuren, wordt nog opgesteld. Vreugdenhil wil dat betrekken bij de in voorbereiding zijnde Nota Cultuur.