Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Grote zaal De Leuningjes in de lente weer open'

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 30 november 2016 23:41

Foto: Fred van der Ende 1


Als alles meezit, kan de grote zaal van De Leuningjes in Poeldijk tegen april komend jaar weer in gebruik genomen worden. Alle fracties in de Westlandse gemeenteraad willen dat zo snel mogelijk met de asbestsanering wordt begonnen en dat vervolgens de grote zaal "wind- en waterdicht" wordt gemaakt. Dat bleek woensdagavond in een commissievergadering.

Een deel van De Leuningjes is sinds eind oktober vorig jaar gesloten vanwege de vondst van asbest op diverse plekken. Mede naar aanleiding van die noodgedwongen sluiting is in Poeldijk een brede discussie op gang gekomen over de meest wenselijke locatie(s) voor de huisvesting van verenigingsactiviteiten. Er is een rapport gepresenteerd door de initiatiefgroep 'Hart voor Poeldijk' en er wordt een stedenbouwkundige visie ontwikkeld.

Meubilair

Omdat de uitwerking van de mogelijkheden geruime tijd zal gaan kosten, wil de gemeenteraad in de tussentijd zo snel mogelijk de grote zaal van De Leuningjes weer open hebben. Behalve de kosten van de - in alle gevallen noodzakelijke - asbestsanering, is met het provisorische herstel een bedrag van circa twee ton gemoeid. "Maar het nieuw aan te schaffen meubilair kan daarna worden gebruikt voor de definitieve oplossing", aldus fractievoorzitter Remmert Keizer (GBW), die het voortouw nam in de commissievergadering. Dit betekent, dat de tijdelijke oplossing een nettobedrag van anderhalve ton vergt. En daar had eigenlijk niemand moeite mee.

Zestien weken
Volgens wethouder Ouwendijk zou het saneren en opknappen van de grote zaal binnen zestien weken na de opdrachtverlening gereed kunnen zijn.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Beukers
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS