Archief
Google Streetview 1

Google Streetview 1

'Herontwikkeling Dorpskade Wateringen loopt gevaar'

KMW Vastgoed, waarin Van Mierlo Bouw, Weboma en Koornneef Vastgoed participeren, heeft de gemeente Westland laten weten dat de herontwikkeling van de Dorpskade in Wateringen gevaar loopt als daar niet op heel korte termijn afspraken over gemaakt kunnen worden.

De kans is heel groot dat de industriƫle activiteiten daar nog jaren zullen blijven met alle negatieve gevolgen van dien voor de woonkern Wateringen, aldus de combinatie. Die zegt niet te kunnen wachten op de Visie Wateringen die eind dit jaar wordt verwacht.

KMW heeft aan de Dorpskade al de locatie van verhuisbedrijf Abbink verworven en heeft met CM Staal een principe-afspraak gemaakt. Dat bedrijf heeft echter laten weten uiterlijk 1 augustus te willen horen of de koop doorgaat. Zo niet, dan trekt CM Staal zich terug om de bedrijfsvoering aan de Dorpskade voort te zetten. KMW zegt zich dan genoodzaakt te zien de locatie-Abbink ook weer bedrijfsmatig te exploiteren, waardoor de herontwikkeling voor jaren de ijskast ingaat.

De combinatie heeft al sinds 2016 plannen om aan de Dorpskade woningen en een supermarkt te bouwen. Volgens KMW komen de plannen tegemoet aan wensen van de gemeente zoals uitplaatsen van bedrijvigheid uit de woonkern, meer sociale en bereikbare woningen, het verminderen van de parkeerdruk in het centrum van Wateringen door het verplaatsen van de Jumbo-supermarkt , het creƫren van ruimte in het winkelcentrum en het vergroten van de bereikbaarheid van de dorpskern.

De combinatie roept de gemeente op om op zeer korte termijn aan tafel te gaan om 'in eerste aanleg tot een passende oplossing te komen voor de verwerving van de locatie van CM Staal', aldus de brief aan de gemeente.