Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Hoe mooi is het dat we allemaal anders zijn'

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: maandag 5 augustus 2019 16:00


Wie wel eens naar de Koningshoek in Maassluis is geweest, heeft er ongetwijfeld over heen gelopen: het regenboogpad. De aanleiding voor het aanleggen van dit pad was de aanslag op een homobar in de Verenigde Staten in 2016. In Orlando vielen toen 50 doden en 53 gewonden. De Maassluise Miebeth de Horn, zelf getrouwd met een man, is daar zo van geschrokken dat ze actie heeft ondernomen.

"Ik ga ook wel eens uit met mijn vriendinnen, en dat is dat misschien ook alleen voor dames, maar dan worden we ook altijd gelaten om iets leuks te doen." Voor De Horn was de aanslag een aanleiding om een daad te stellen. Zij schreef een politieke partij aan en samen schreven zij een motie voor de aanleg van een regenboogpad. Die motie werd aangenomen in de raad en op 11 oktober 2016 werd het pad officieel geopend.

Het is de bedoeling dat je, als je over het pad heen loopt, denkt aan de diversiteit in Maassluis. Want: "Hoe mooi is het dat we allemaal anders zijn? Dat maakt de wereld mooi." En die diversiteit leren we pas te waarderen als we verder kijken dan alleen onze eerste indruk en mensen daadwerkelijk beter leren kennen.

De Maassluise wil ook nog iets kwijt. Namelijk dat seksualiteit maar een klein onderdeel is van iemands identiteit, en niet bepalend is voor hoe we over iemand zouden moeten oordelen. "Ik word ook niet afgerekend op het feit dat ik een zus of een dochter ben, waarom dan wel op je seksualiteit?"

In onze zomerserie trekken wij de komende weken door de regio. Elke week in de zomervakantie heeft een eigen thema. Deze week hebben we aandacht voor voorvechters van de LHBTI-gemeenschap in de regio. Dinsdag een artikel over homohuwelijken in Hoek van Holland.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS