Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Hoek van Holland is een stukje kunst', en nu te zien in de Kunsthal

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: maandag 3 februari 2020 15:06

Foto: WOS


'Hoek van Holland' is de laatste foto-expositie van Hoekenees Peter de Krom. Tot en met 24 mei is deze te zien in de Kunsthal in Rotterdam. De meervoudig Zilveren Camera-winnaar stopt wegens gezondheidsredenen met fotografie en gaat zich in de toekomst richten op het herbestemmen van bunkers.

Van 2010 tot en met 2015 keerde de Hoekenees terug naar zijn thuisdorp, op zoek naar verhalen. Een aantal van die verhalen zijn nu te zien in de Kunsthal. Zo heeft De Krom een jaar lang zijn buurjongen Timon gevolgd, die fanatiek 'legertje' speelde. Ook heeft hij vier jaar lang de 'stokstaartjes', bloot parerende mannen in de Hoekse duinen, gefotografeerd. 


Uit die duinserie komt tevens zijn favoriete foto. Die van een vrouw die haar borsten laat zien aan een politieagent te paard. "Ik kwam de duinen oprennen, maar was net te laat. Toen deed ze het nog een keer en kon ik hem maken terwijl de camera op m'n borst hing. Ik ben benieuwd wat ze er van vindt dat ze hier hangt", vertelt hij lachend. 

Trots op het dorp
Het werd volgens De Krom wel tijd dat Hoek van Holland een plekje kreeg in een Rotterdams museum. "De Hoek wordt niet altijd erkend in Rotterdam en daarom andersom ook niet. Ik hoop dat Rotterdammers op deze manier Hoek van Holland gaan omarmen, en niet alleen het strand maar ook de mensen en de taferelen."

Want, Hoekenezen mogen best trots zijn op hun dorp vindt de fotograaf. "Dat het dorp altijd verandert en dat het altijd iets geks teweegbrengt is waar ze trots op mogen zijn, dat is waarom het hier (in de Kunsthal, red.) hangt. Hoek van Holland is eigenlijk een stukje kunst, en dat bevestigt deze tentoonstelling."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS