Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Hoekse Lijn koste wat kost doortrekken tot strand'

Het college van B en W in Rotterdam moet er alles aan doen om de verlenging van de Hoekse Lijn tot het strand van Hoek van Holland door te zetten. Een motie van PvdA, VVD en CDA daarvoor werd donderdag in de gemeenteraad aangenomen. Geld hiervoor moet worden gezocht binnen de metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Wethouder Langenberg van Rotterdam stelde donderdagmorgen dat door de lijn niet te verlengen 50 miljoen euro kan worden bespaard. Volgens de drie fracties is het doortrekken van de Hoekse Lijn echter nodig voor het overleven van Hoek van Holland. Ondernemers zouden bovendien extra geïnvesteerd hebben in het kustdorp onder de belofte dat de Hoekse Lijn er zou komen.

Tegen Langenberg werd door de SP overigens een motie van wantrouwen ingediend vanwege de grote vertraging die de Hoekse Lijn nu oploopt. Deze haalde het echter niet. Wel wordt er een raadsonderzoek ingesteld naar de vertraging, kostenoverschrijding, projectbesturing en het bestuurlijk handelen ten aanzien van de ombouw van de Hoekse Lijn. De uitkomsten worden eind februari besproken.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS