Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Honselse' granaten onschadelijk gemaakt op strand

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 11 november 2019 12:07

Foto: Wijkagent Honselersdijk


De elf geschutsgranaten die vorige maand zijn gevonden bij werkzaamheden aan de Zwaansheulbrug in Honselersdijk, zijn deze maandag tot ontploffing gebracht op het strand in 's-Gravenzande. Dat schrijft de wijkagent Frank Cramer van Honselersdijk op Twitter. Cramer was daar bij, om een deel van het strand af te zetten voor bezoekers.

Na de vondst van de granaten werden de werkzaamheden bij de Middel Broekweg stilgelegd. Uiteindelijk is men op elf Franse geschutsgranaten uit de Eerste Wereldoorlog gestuit die door de Duitse bezetter in de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt. Volgens een militair historicus gaat het om buitgemaakte munitie, zogenoemd Beute Gesch├╝tz.

Inmiddels zijn de werkzaamheden bij de brug hervat. Daarvoor wordt nu ook een kraan gebruikt die 'tegen een stootje kan'. De kans bestaat namelijk, dat er mogelijk nog meer munitie in de grond ligt.

Het werk aan de brug duurt naar verwachting tot eind januari 2020. Tot die tijd is de Middel Broekweg in beide richtingen afgesloten. Ook vaarverkeer is niet mogelijk.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS