Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Ja - ja sticker' voor inwoners Maassluis

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 5 november 2019 23:01

Foto: WOS


Inwoners van Maassluis kunnen binnenkort een gratis 'ja - ja sticker' ophalen. Wie niet zo'n sticker op de brievenbus plakt, ontvangt geen ongeadresseerde reclamefolders meer. Zit er wel een sticker op de brievenbus, dan krijgt men wel die post.

Op deze manier wil de Maassluise GroenLinks-fractie de hoeveelheid afval verminderen. De motie kreeg de steun van bijna alle partijen. Ook verantwoordelijk wethouder Gerard van der Wees is positief. "Goed om verspilling van papier tegen te gaan", sprak hij dinsdag in de begrotingsvergadering. 

Reclamefolders zijn goed voor ongeveer 34 kilo papierafval per huishouden per jaar, weet GroenLinks. Overigens, wie geen sticker op de bus heeft, krijgt wel de lokale huis-aan-huisbladen. Voor mensen die ook deze niet willen, bestaat er een 'nee - nee sticker'.

Komend weekend is op WOS TV een uitgebreid verslag te zien van de Maassluise begrotingsvergadering. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS