Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Kan aardwarmteproject Kraaiennest ook kleiner?'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 11 september 2019 10:17

Foto: Het Kraaiennest gezien vanaf de Kreekrug - Foto Google Streetview


De gemeenteraadsfracties in Midden-Delfland zijn akkoord met het overdragen van een stuk grond in recreatiegebied 't Kraaiennest tussen De Lier en Maasland aan een groep tuinders ten behoeve van een aardwarmteproject. Gezien het duurzaamheidsaspect waren de sprekers dinsdagavond tijdens een commissievergadering positief over het initiatief. Wel waren er vragen over de grootte van het perceel.

De Lierse tuinders hebben hun zinnen gezet op een stuk grond van 1,6 hectare direct grenzend aan de Kreekrug. Volgens hen is dit perceel in praktische zin 'de enige mogelijkheid voor het realiseren van de boring Kralingerpolder'. Vergelijkbare geothermieprojecten in de omgeving maken gebruik van percelen die ongeveer even groot zijn. Wel zullen op deze plek bomen moeten worden gekapt en ook ander groen moet wijken.


Op verzoek van oppositieleider Ed Roeling (Mijn Partij), gesteund door de fracties OGP, ChristenUnie en D66, gaat wethouder Hans Horlings in gesprek met de ondernemers om te kijken of een deel van de grond na ingebruikname van het project kan worden teruggegeven aan de natuur. Commissielid Corine Steenks (PvdA) deed het aanvullende verzoek of de parkeerplaatsen naast de installatie na de boring eventueel kunnen worden gebruikt door recreanten. Ook dit betrekt Horlings in het gesprek.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS