Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Landelijke partijen' nemen afstand van besluit 'lokale partijen'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 19 juli 2019 14:42

Foto: Thierry Schut


Het zit de zes 'landelijke' politieke partijen in Westland niet lekker dat de gemeenteraad in beroep gaat tegen het besluit van onderwijsminister Arie Slob om een islamitische basisschool toe te staan. Daarom hebben ze een brief aan de minister geschreven, waarin ze aangeven afstand te nemen van het dinsdag genomen besluit.

"Het past ons als raadsleden niet om een democratisch genomen besluit te dwarsbomen, maar wij hechten er grote waarde aan om middels dit schrijven afstand te nemen van dit initiatiefvoorstel dat tot onze spijt een meerderheid van de stemmen heeft gehaald", zo is te lezen in de brief.

De drie lokale partijen, samen goed voor een meerderheid in de raad, kwamen met het initiatiefvoorstel om het besluit van Slob aan te vechten bij de Raad van State. Ze zien de komst van een islamitische basisschool niet zitten omdat dit de integratie van de kinderen, met een veelal buitenlandse achtergrond, niet ten goede zou komen.


Vorige week stemde dan ook een meerderheid van de gemeenteraad tegen het opnemen van de school in het zogeheten Plan van scholen. Maar volgens de minister is dat tegen een eerder besluit van de Raad van State in, dat juist stelt dat de gemeente Westland de school gewoon moet opnemen in dat Plan van scholen.

Minister Slob besloot na een brief van burgemeester Bouke Arends over de zogenoemde 'taakverwaarlozing' zelf een besluit te nemen, als de raad niet alsnog voor afgelopen woensdag zelf een 'positief' besluit zou nemen. De lokale partijen weigerden dat en dus nam Slob een besluit dat de komst van de school mogelijk maakt.

Peter Duijsens, fractievoorzitter van Westland Verstandig, hoopt dat de griffier namens de raad rond 12 augustus een zogeheten beroepschrift kan indienen en om en nabij 4 september de motivatie daaraan kan toevoegen. Onderwijswethouder Ben van der Stee wacht de uitspraak van de Raad van State in die procedure af.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS