Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Maak Vliethof twee keer groter en autoluw'

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 13 september 2018 16:45


De ondernemersvereniging van Wateringen heeft een zeer ambitieuze visie gepresenteerd voor het dorp. Een van de aspecten is het Vliethof twee keer zo groot maken. Verder moet er een fonkelnieuw complex komen met woningen, winkels en daaronder een enorme parkeergarage.

De bekende makelaar Erik Koeze ziet al langer dat het dorp dreigt te verstoppen. Hij is ad interim voorzitter van BIZ Wateringen en heeft zijn visie woensdagavond kenbaar gemaakt aan ondernemers en raadsleden. Alle politieke partijen waren vertegenwoordigd. 


"We missen een logistieke loop in de kern Wateringen", begint Koeze. Hij doelt daarmee het verkeer op de Herenstraat dat geregeld vaststaat en ook op de bevoorrading van de winkels. De Valkenlaan die vaak gebruikt wordt, is daar eigenlijk veel te klein en smal voor. "We hebben drie pleinen in Wateringen, maar het zijn eigenlijk parkeerplaatsen". 

Het dorpse karakter onderscheidt Wateringen van de omliggende gebieden als Wateringse Veld en Den Haag Zuid-West, meent Koeze. "Dat dorpse karakter willen wij accentueren". Met architect Iemke Bakker zet BIZ Wateringen plannen op papier.

Het Vliethof moet een echt dorpsplein worden waarbij winkelen 'een beleving' wordt. Dus niet snel een winkel inlopen en op de fiets weer weg, maar ook koffie drinken op het terras in de zon. Bakker pleit ervoor om het gebouw met daarin Vers5 te vervangen door een nieuw pand. Daarin winkels en woningen voor jongeren en ouderen. De parkeergarage zou ruimte moeten bieden aan zo'n 180 auto's.

Erik Koeze wil nog dit jaar overleggen met de gemeente Westland over de haalbaarheid en het realisme, waar hij zelf niet aan twijfelt. "Ondernemers durven en er zijn weinig eigenaren in het gebied (Vliethof - red.). Ik zou het mooi vinden als er in 2019 of 2020 concreet wat gebeurt". 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS