Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Meer vertrouwenspersonen nodig bij sportverenigingen'

Door: Ismael de Bruijn

Gepubliceerd op: dinsdag 2 april 2019 17:54


Er moeten meer vertrouwenspersonen komen bij sportverenigingen in onze regio. Dat zeggen sportwethouders Pieter Varekamp van Westland en Gerard van der Wees van Maassluis, naar aanleiding van de enquête van WOS Media over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij sportverenigingen. Uit deze enquête blijkt dat de meerderheid van de sportverenigingen op dit moment geen vertrouwenspersoon heeft: 53 procent.

"Ik zou graag zien dat meer clubs een eigen vertrouwenspersoon hebben", aldus Varekamp. Van der Wees is het daarmee eens: "Heb je binnen de vereniging een vertrouwenspersoon, dan heb je in ieder geval al een meldpunt."

De Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) maakt zich er zorgen over dat er sportverenigingen zijn die niets hebben geregeld om seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan. "Dat is struisvogelpolitiek", zegt een woordvoerder van die vereniging. Bekijk voor alle reacties van de sportwethouders en de LVV op onze enquête de onderstaande reportage.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS