Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Metrowethouder' Adriaan Visser stapt op

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 5 februari 2019 18:15

Foto: Wethouder Visser - Foto Casper Rila


De Rotterdamse wethouder Adriaan Visser (D66) stapt op. De wethouder die in onze regio vooral bekend is van het dossier Hoekse Lijn heeft ontslag genomen na een kritisch Rekenkamerrapport over zijn rol in de aankoop van het Rotterdamse Schiekadeblok in 2009.

De wethouder zou geheime stukken rond het dossier Schiekadeblok hebben laten lekken naar de pers, zo meldt mediapartner RTV Rijnmond: "Ik heb gehandeld in een emotionele opwelling, wat onverstandig was. Dat had ik niet moeten doen."

Er rust geen zegen op Rotterdamse wethouders met het dossier Hoekse Lijn in hun portefeuille. Welliswaar heeft het ontslag van wethouder Adriaan Visser niets te maken met het metrodossier, maar zijn breuk met de gemeente houdt wel dat er weer een nieuwe wethouder op het project wordt gezet. Voorlopig is dat Judith Bokhove.

Pex Langenberg, partijgenoot van Visser, viel eerder wel vanwege het hoofdpijndossier Hoekse Lijn. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS