Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Mieke Hoogeveen verdient herinnering op vernieuwd Marktplein'

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 25 januari 2018 15:15

Foto: het Marktplein donderdagochtend - Foto Fred van der Ende


25 jaar lang was zij het gezicht van de 's-Gravenzandse Middenstandsvereniging: Mieke Hoogeveen. De herinrichting van het Marktplein in het dorp heeft ze niet meer mogen meemaken, want zij overleed in 2013 op 68-jarige leeftijd. Nu klinkt het geluid om Hoogeveen in blijvende herinnering te brengen.

Een bewoner van de Doppersingel in 's-Gravenzande komt elke dag even kijken bij de werkzaamheden op het Marktplein. De man is geboren en getogen in het dorp. Over de herinrichting van het plein is hij heel positief, al mist hij wel wat: een herinnering aan Mieke Hoogeveen.

"Zij heeft zóveel gedaan", vertelt de passant. Mieke Hoogeveen, jarenlang eigenaresse van reisbureau Van Staalduinen, zou daarom blijvend geëerd moeten worden. "Dit zit altijd al hoog bij me en nu wil ik het wel eens kwijt", laat de man weten.

Hij denkt aan een naambord ergens op het Marktplein of bij de nieuwe speeltuin voor snackbar De Parel. Desnoods ondergaat het Marktplein een naamswijziging. "Ik vind gewoon dat het Marktplein veranderd moet worden in het Mieke Hoogeveen Marktplein".

In het verleden is door GemeenteBelang Westland (GBW) overigens al tevergeefs een poging gedaan om een straat in 's-Gravenzande naar Mieke Hoogeveen te vernoemen. "Haar onvermoeibare inzet heeft geresulteerd in een prachtig nieuw centrum. In 2013 deed ik al een voorzet, hoop dat er nu meer steun komt", schrijft GBW-fractieleider Remmert Keizer op Facebook.

"Als je naar iemand een straat wilt noemen, dan kan dat pas tien jaar na het overlijden", zegt D66-raadslid Maxim van Ooijen. Hij zat jarenlang in de straatnamencommissie van gemeente Westland. "Een tegel met inscriptie kan natuurlijk wel".

Voorzitter Cees Voorberg van BIZ Centrum 's-Gravenzande, de huidige middenstandsvereniging, is ook lovend over Mieke Hogeveen. "Zij verdient heel veel respect", zegt hij. Wethouder Theo Duijvestijn laat namens de gemeente Westland weten open te staan voor voorstellen om Hoogeveen te eren. "Zij heeft zich altijd enorm ingezet voor de belangen van de middenstand. Helaas heeft zij de herinrichting van het Marktplein niet meer mogen meemaken".


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS