Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Monsters bedrijf was dekmantel voor invoer cocaïne'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 5 december 2018 11:43

Foto: Signbiblio 1


Een bedrijf uit Monster, dat handelde in fruit, is mogelijk gebruikt als dekmantel voor de invoer van een lading cocaïne. Dat stelt het Openbaar Ministerie. De partij van liefst 5.000 kilo (waarde 150 miljoen euro) werd in maart 2016 in de haven van Antwerpen onderschept. De cocaïne zat verstopt tussen ananassen.

De officier van justitie eiste dinsdag in de rechtbank in Amsterdam celstraffen tot tien jaar tegen de verdachten, vijf mannen van 36 tot 54 jaar oud uit Made, Eindhoven, Bergen op Zoom, Den Haag en België.


Het bedrijf kwam in beeld omdat het al enige tijd onder de marktprijs handelde in Zuid-Amerikaans fruit. De lading die in Antwerpen aankwam, was als enige container bestemd voor een bedrijf in het Brabantse Made. "Zogenaamd omdat de koelmotor stuk was. Maar die deed het gewoon", aldus het Openbaar Ministerie.

De rechtszaak gaat volgende week verder. Dan komen de raadslieden van de verdachten aan het woord. Naar verwachting wordt eind januari uitspraak gedaan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS