Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

(Nog) geen topzomer voor zwembaden

De drie openlucht-zwembaden in onze regio kunnen best wat meer bezoekers gebruiken. Van een topzomer is zeker nog geen sprake. Een rondgang langs de Waterman (Wateringen), het Hoekse Badje (Hoek van Holland) en de Hoge Bomen (Naaldwijk) leert, dat de bezoekersaantallen gelijk- of achterlopen ten opzichte van dezelfde zomerperiode van vorig jaar.

De maand juli was voor zwembad de Hoge Bomen een tegenvaller. Daar heeft de exploitant nog geluk met een binnenbad, waar de zwemmers induiken als het buiten slecht weer in. De maanden mei en juni waren daarentegen wel "lekker", zegt badjuf Adrienne Rijgersberg.

In Hoek van Holland is nog geen reden tot klagen. Daar doken in de maand juli 6.000 bezoekers het water in. "Dat is ongeveer gelijk aan vorig jaar", aldus Wilco Verhoorn. Het Hoekse Badje blijft zeker nog een aantal jaren open. "Leidingen rondom het bad zijn vernieuwd, de beugels zijn nieuw en er staat een nieuwe ketel in".

Nazomer
Voor zwembad de Waterman in Wateringen waren de maanden mei en juni leuk, maar juli is absoluut minder populair dan vorig jaar. In Wateringen hopen ze vooral op een lekkere nazomer. Monique Verhoek: "Vorig jaar september zijn wij nog een week extra open geweest. Die dagen hebben wij echt gepiekt".

Het seizoen voor de zwembaden zit er nog lang niet. In Hoek van Holland bijvoorbeeld is op 17 september het jaarlijkse hondenzwemmen, de afsluiting van het jaar. De Waterman organiseert in de nacht van 25 op 26 augustus een tentennacht met als thema Survival.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS