Archief

'Online danslessen worden meegenomen in dagelijkse structuur van kinderen'

De online danslessen die de Westlandse dansschool Dance For You sinds maandag aanbiedt slaan aan, merkt eigenaresse Debbie Bondt. "We merken zeker dat heel veel mensen het volgen, de tamtam gaat heel snel."

Omdat sport- en dansscholen vanwege de maatregelen rond het coronavirus noodgedwongen hun deuren moeten sluiten, kwam Bondt op het idee om de lessen dan maar online te geven. Dat gebeurt twee keer per dag, om 16.00 en 18.30 uur.

Bondt had de sluitingsmaatregel al zien aankomen en besloot snel actie te ondernemen. "Wij waren achter de schermen al druk bezig met het voorbereiden van online danslessen." Inmiddels doen veel leden van Dance For You mee. "Het is een vaste structuur die meegenomen kan worden in de dagelijkse activiteiten van kinderen."

Alle dansleraressen zijn een keer aan de beurt. Lerares Lize beleefde dinsdag haar online vuurdoop. "Het is superleuk, maar wel een beetje spannend", zegt ze.

De dansschool is van plan de lessen voorlopig door te zetten, maar heeft volgens de voorwaarden wel minstens duizend abonnees nodig om dit op langere termijn te mogen blijven doen.

Categorieen:
Westland Cultuur