Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Onrust in Burgemeesterswijk had voorkomen kunnen worden'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 26 september 2016 18:19

Foto: Voorzitter van de moskee Ismael El Hadioui


De onrust in de Burgemeesterswijk in Maassluis had voorkomen kunnen worden als de signalen vanuit de Ibrahim Moskee goed waren opgevangen door instanties als het Centrum voor Jeugd en Gezin, Welzijn E25 jongerenwerk en de gemeente. Dat zegt de voorzitter van het moskeebestuur Ismael El Hadioui tegenover WOS Media.

Volgens El Hadioui wordt er al anderhalf jaar met onder meer de gemeente gesproken over de problemen in de wijk. Desondanks werd er in al die tijd niets opgelost. "Jongerenwerk dat hier gedetacheerd is, zien we hier nooit. Dit had nooit zo ver hoeven te komen, als iedereen zijn verantwoordelijkheid had gepakt."

Welzijn E25

André de Vries van Welzijn E25 ziet dat iets anders. Hij zegt alles te hebben gedaan binnen de mogelijkheden die de organisatie heeft: "Dat Welzijn E25 afwezig zou zijn, is bezijden de waarheid. Dat er niet 24 uur per dag iemand is, dat klopt. Maar daar hebben we te weinig armslag voor. En soms moet er ook gewoon justitieel opgetreden worden en is het geen taak meer voor jongerenwerk."

Centrum voor Jeugd en Gezin
De kern van het probleem is volgens El Hadiuou vijf tot zeven baldadige jongens: "Er gaat iets fout in de opvoeding bij vijf à zes gezinnen; dat is heel normaal. Daarvoor hebben wij in Nederland overheidsinstellingen, zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin, gezinscoaching, jongerenwerk enzovoorts. Als die niets doen, dan krijg je dit soort escalaties. Bij vijfennegentig procent van de gezinnen gaat het gewoon prima, die hebben die instanties helemaal niet nodig", aldus de voorzitter van de moskee.

El Hadioui baalt van de onrust: "Wij vinden als moslimgemeenschap dat de mensen hier in de wijk normaal moeten kunnen wonen, slapen en dat er geen problemen veroorzaakt moeten worden van onze kant. Dat is waarom wij onze verantwoordelijkheid willen nemen. Het zijn immers onze buren en zo ga je niet met elkaar om."

'Naar de toekomst kijken'

Burgemeester Haan zegt liever niet naar het verleden, maar naar de toekomst te willen kijken en heeft er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen in de wijk. Dinsdagavond wordt er over gesproken tijdens de gemeenteraadsvergadering.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS