Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Ontsluiting Wateringse bedrijventerreinen moet beter'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 31 oktober 2018 16:04


De ontsluiting van de Wateringse bedrijventerreinen vormde dinsdagavond weer een groot probleem. Door een aanrijding op de Wippolderlaan stond het verkeer lang stil. Zowel op Zwethove als Wateringse Veld is er maar één uitweg, waardoor automobilsten ruim anderhalf uur moesten wachten om weg te komen. Dat levert irritaties op.

"Als het hier bij de rotonde bij Renewi vast staat, dan kun je van beide terreinen echt niet meer af", weet Ron Zee van de bedrijvenvereniging. "We vinden het belangrijk dat we gebruik kunnen maken een tweede of derde ontsluiting, die al op de terreinen aanwezig zijn."

Op beide bedrijventerreinen zijn ontsluitingswegen waar paaltjes of pollers voor staan om het gemotoriseerd verkeer tegen te houden. Die worden nu alleen weggehaald als er calamiteiten zijn op het terrein zelf. Zee wil dat dat ook gebeurt bij incidenten daarbuiten. "Dat is mogelijk als er dan ook een verkeersregelaar aanwezig is om het verkeer de juiste kant op te sturen."

Hij noemt de huidige situatie onbegrijpelijk. "In het kader van duurzaamheid kun je niet begrijpen dat auto's een uur tot twee uur met draaiende motor stationair staan te wachten tot ze eindelijk weg kunnen."

Zee is woensdagmorgen samen met de parkmanager op het gemeentehuis geweest om over het probleem te praten. Na dit gesprek met de verantwoordelijk ambtenaar hopen zij binnenkort ook in contact te komen met wethouder Varekamp.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden aankondiging
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS