Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Ook stembureau voor bewoners Westerhonk'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 4 oktober 2018 11:54

Foto: Google Streetview


Bewoners van Het Westerhonk in Monster moeten tijdens de komende Provinciale Statenverkiezingen in maart volgend jaar de mogelijkheid hebben om in hun eigen woongebied hun stem uit te brengen. Dat stelt althans de Westlandse fractie van ChristenUnie/SGP. Op Het Westerhonk wonen ongeveer 700 mensen met een beperking op zelfstandige basis.

Volgens fractievoorzitter Willy de Zoete hadden de bewoners al tijdens de gemeenteraadsverkiezingen eerder dit jaar al willen stemmen. "Maar vanwege hun beperking is het niet mogelijk zelfstandig buiten het terrein van het Westerhonk te gaan stemmen."

De Zoete wil nu van burgemeester en wethouders in Westland weten of Westland in maart volgend jaar een stembureau kan plaatsen op Het Westerhonk "door bijvoorbeeld het verplaatsen van het tweede stembureau uit de Zeester in Monster". Als dat niet mogelijk is, hoopt zij dat er een andere oplossing gevonden kan worden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS