Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

'Openbaar toilet Verdilaan geldverspilling'

De nieuwe voorzitter van BIZ Naaldwijk Winkelrijk viel bijna van zijn stoel toen hij een memo van de gemeente onder ogen kreeg, over de tijdelijke invulling van het grasveld tegenover het gemeentehuis. De komst van een openbaar toilet valt helemaal verkeerd.

In maart volgend jaar begint de gemeente met de aanleg van de driehonderd fietsenstallingen, een zelfreinigend toilet, een speeltuin, elf parkeerplaatsen en vijftien bomen op de plek waar het oude gemeentehuis van Naaldwijk stond.

Voorzitter Rein Wiendels van de winkeliersvereniging vindt de plek van het toilet niet logisch gekozen. "Er zijn al drie openbare toiletten in het centrum. Bij de Bristol, bij de HEMA en tussen Bij5 en de kerk", zegt Wiendels. Hij noemt een toilet op de voormalige gemeentehuislocatie dan ook pure geldverspilling.

Toch besluit de raad begin dit jaar dat het openbare toilet er moet komen. Volgens Wiendels is het goed aangeven van de al bestaande toiletten veel belangrijker. "En anders moet je het toilet meer richting het centrum plaatsen".

De wens voor een openbare wc in Westland kwam vorig jaar in een stroomversnelling, na het verhaal van Carlijn Willemstijn. Zij gebruikt een stoma en kan deze niet overal schoonmaken. Raadsfracties vroegen zich vervolgens af hoe het kan dat er voor een aanzienlijke groep van mensen geen toilet beschikbaar is op het moment dat zij dit nodig hebben.