Archief

'Parkeerproblemen door blauwe parkeerzone Poeldijk'

Een aantal inwoners van Poeldijk vreest parkeerproblemen omdat waarschijnlijk een blauwe parkeerzone wordt ingesteld bij de Jumbo supermarkt in Poeldijk. LPF Westland vraagt om tekst en uitleg van het college.

De gevraagde blauwe zone ligt weliswaar op het eigen parkeerterrein van de super, maar omwonenden vrezen dat er nog minder plekken overblijven, omdat personeel van de Jumbo nu ook al gebruik maakt van de plaatsen buiten het parkeerterrein.

LPF Westland wil onder meer weten voor hoeveel parkeerplaatsen de blauwe zone is aangevraagd en of hierover contact is geweest met omwonenden.De vragen van de LPF komen op 4 september aan de orde in een commissievergadering van de gemeente Westland.

Jumbo-uitbater Ard Boere bevestigt dat hij de gemeente heeft gevraagd om het instellen van de blauwe zone. "Sinds er woningen aan de overkant van de straat zijn gebouwd staat het hier vol," zo zegt Boere. Daardoor zijn er nauwelijks parkeerplaatsen over voor zijn klanten.

Dat de LPF raadsvragen heeft gesteld komt voor de winkeluitbater als een verrassing. Hij wil er dan ook niet inhoudelijk op ingaan. "Ik wil eerst weten waar het verzet vandaan komt voor ik ga reageren."

Categorieen:
Poeldijk Westland Politiek