Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Plaats oude grenspaal terug in Kwintsheul'

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: maandag 19 februari 2018 08:47

Foto: verwijderen van de grenspaal in 1957 - foto Historisch Archief Westland


Als het aan D66 Westland, komt een in 1957 weggehaalde grenspaal weer in Kwintsheul te staan. De grenspaal is toentertijd naar het Westlands Museum gebracht. De partij wil dat daar een replica van gemaakt wordt en in het dorp komt te staan.

Kwintsheul viel zestig jaar geleden onder drie gemeenten: Wateringen, Monster en Naaldwijk. De 400 jaar oude grenspaal markeerde de grens tussen de gemeenten Monster en Naaldwijk. In 1957 vervielen de gemeentegrenzen en kwam Kwintsheul volledig onder de gemeente Wateringen te vallen. 
 
"Dit soort objecten zijn goed voor het historisch besef", zegt raadslid Maxim van Ooijen. Hij vraagt het college of er onderzocht kan worden wat een replica zou moeten kosten en of er een geschikte plaats voor is in het centrum van Kwintsheul. 
 
Van Ooijen maakt een vergelijkenis met Romeinse mijlpalen die jaren geleden in de buurt van Wateringse Veld zijn opgegraven. Daar zijn ook replica's van gemaakt en die staan nu op het Oosteinde, op de grens van Wateringen en Rijswijk. Zie de foto hieronder. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS