Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

's-Gravenzandse skatebaan feestelijk heropend

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: zaterdag 26 oktober 2019 09:38


De skatebaan aan de Meerkoet in 's-Gravenzande is vrijdagmiddag feestelijk heropend. De oude baan van hout en staal was verouderd en gevaarlijk, nu ligt er een baan van beton. "Het grootste voordeel is dat het stiller is, maar het rijdt ook lekkerder", vindt skate-instructeur Paul Groenheijde. "Er is ook één nadeel: het valt iets harder."

De obstakels op de vernieuwde baan zijn vrij laag. "Dat noemen we een kiddypark. Toegankelijk gemaakt voor kinderen." Hier is voor gekozen omdat in 's-Gravenzande al een skatebaan is met wat grotere obstakels. Wat volgens Groenheijde ook een voordeel is aan de baan is dat deze in een woonwijk ligt. "Daardoor is de sociale controle groot."


De skate-instructeur vindt het belangrijk dat er nog geld wordt gestoken in skatebanen. "Het is belangrijk om kinderen die niet standaard op tennis of voetbal zitten ook een sport te geven." Ook is het een sport die in populariteit toeneemt. "Volgend jaar doen we mee met de Olympische Spelen en Nederland heeft een aantal kanshebbers voor de medailles."

Overigens is de baan niet alleen voor skaters bedoeld. Ook zijn bijvoorbeeld steppers, skeeleraars en BMX'ers welkom op de baan. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS