Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

's-Gravenzandse verdachte in cocaïnenetwerk aangehouden

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 4 oktober 2017 18:18


Een 43-jarige man uit 's-Gravenzande behoort tot de acht verdachten die in de loop van woensdag zijn aangehouden in verband met een onderzoek naar cocaïnehandel. Ook heeft de politie zijn woning doorzocht, net als het geval was bij huizen in Den Haag, Leiden, Amsterdam en Haarlem.

De hoofdverdachte, een 36-jarige Hagenaar, werd 28 juni al in zijn woonplaats aangehouden. De verdenking is dat hij met deze acht medeverdachten, vaak met een 'carrière' op het gebied van drugs, over en weer cruciale informatie deelde, waardoor zij hun criminele handel konden drijven. 

Enkele medeverdachten wisten vermoedelijk via hun uitgebreide netwerk wanneer bepaalde transporten in havens of op Schiphol zouden binnenkomen. Zo werkte een van hen op Schiphol en had een ander daar een familielid werken. Op die manier hadden ze gedetailleerde kennis over de verschillende controles en hoe ze deze konden omzeilen. Anderen kennen weer vermoedelijke kopers van partijen drugs. Een vaste groep vormden ze niet met elkaar, aldus de politie.

Crimineel geld afnemen

Bij de doorzoekingen op woensdag heeft de politie onder meer een Volkswagen Tiguan en een Audi SQ5 in beslag genomen. Ook zijn er enkele tienduizenden euro’s aan geld gevonden en veel luxe spullen zoals merkkleding, -schoenen en -tassen. Er worden meerdere personen onderzocht voor witwassen van criminele inkomsten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS