Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Snelheid A20 terug naar 100 km bij komst Blankenburgverbinding'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 4 november 2015 13:25


Zodra de Blankenburgverbinding in 2022 open gaat, moet de snelheid op de A20 tussen Maasdijk en Vlaardingen teruggebracht worden naar 100 kilometer per uur. Dat stelt de gemeente Midden-Delfland in een zienswijze die een dezer dagen aan minister Schultz van Infrastructuur wordt gestuurd.

Op de A20 kan nu nog 130 kilometer per uur gereden worden. De snelheid op de nieuwe Blankenburgverbinding, die de A20 met de A15 gaat verbinden, is 100 kilometer per uur. Dit verschil in snelheid zou voor veel verkeersonveiligheid zorgen bij het in- en uitvoegen, aldus Midden-Delfland.

De gemeente maakt zich verder zorgen om de toenemende verkeersdruk in Maasland. Voor verkeer komende uit noordelijke richting is de route over N468 (Gaagweg) en Maasland de snelste manier om bij de Blankenburgverbinding te komen. Daardoor neemt het aantal 'voertuigbewegingen' dagelijks toe van 6.000 naar 11.000 motorvoertuigen. Midden-Delfland wil dat Rijkswaterstaat maatregelen neemt om de verkeersdruk te verminderen en verwijst daarbij ook naar afspraken die zijn gemaakt in het kader van het IODS.

Ook moet onderzocht worden of de Boonervlietbrug verbreed kan worden en er een weefvak aangelegd kan worden tussen de op- en afrit 7 (Maassluis/Maasland) en de Blankenburgverbinding. Als dat niet gebeurt, verslechtert de verkeersafwikkeling. Dit zou in zowel de ochtend- als de avondspits voor flinke files zorgen.

Verder zijn er zorgen over de toename van de geluidsoverlast als de Blankenburgverbinding is aangelegd. Rijkswaterstaat stelt dat er geen sprake is van effect op het geluidsniveau. Dit is echter niet goed onderbouwd. De gemeente wil dan ook dat hier verder onderzoek naar wordt gedaan. De toename van het vrachtverkeer zou volgens de gemeente namelijk wel degelijk leiden tot meer geluidsoverlast.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS