Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Studenten in Maassluis laten wonen is realistisch scenario'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 13 september 2019 17:16

Foto: Edo Haan tijdens Het gesprek met de burgemeester


Burgemeester Edo Haan van Maassluis hoopt dat door de komst van de metro, Maassluis aantrekkelijker wordt voor onder meer studenten om er te gaan wonen. "En dan te gaan werken en studeren in Rotterdam." Haan denkt dat studenten in Maassluis laten wonen een realistisch scenario is, zo laat hij weten in het WOS-programma Het gesprek met de burgemeester.

Dat het voorzieningenniveau niet zo groot is als in bijvoorbeeld Rotterdam (in Maassluis is er geen bioscoop of nachtclub red.) maakt volgens de burgemeester niet voor iedereen evenveel uit: "Sommigen zullen dat misschien wat minder nodig hebben. Overigens draait er hier wel een keer in de week een film in het theater." Ook ziet Haan het uitgaansleven in de stad toenemen.

In het gesprek gaat het over het ideale inwonertal voor Maassluis. Dat is er volgens Haan niet. "Het ontwikkelt zich vanzelf. Dat is ook continue het gesprek wat je hebt met je gemeenteraad. Wat voor een stad willen we zijn? Wat voor een bebouwing hoort daarbij? Hoeveel inwoners levert dat op? En je kunt niet van te voren zeggen: 'dit is het getal waar we naar streven.'" Onlangs werd de 33.000e inwoner geboren.

Haan stelt dat het vooral heel is belangrijk dat openbaar vervoer goed geregeld is: "Ik weet zeker, de komst van de metro gaat een enorme invloed hebben op onze stad, omdat je makkelijker bereikbaar bent. Zeker op een hele korte afstand van Rotterdam. Als je zes keer per uur de metro kunt pakken zonder dat je het spoorboekje (uit je hoofd red.) weet, dat gaat positief uitwerken op onze stad."

Het gesprek met de burgemeester is elke vrijdag te zien vanaf 19.00 uur na het WOS Nieuws. Heb jij een vraag voor de burgemeester van jouw gemeente? Neem dan een video op en verstuur deze via WhatsApp naar het nummer 06-57589278 en wie weet is jouw vraag dan te zien in de volgende uitzending.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS