Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Varend Corso naar Den Haag en Rotterdam'

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 6 maart 2019 18:00

Foto: Rob Baan als figurant op corsoboot


Het Varend Corso zet in de toekomst koers richting Den Haag en Rotterdam. Tenminste, als het aan Rob Baan ligt. Het boegbeeld van microgroentenbedrijf Koppert Cress is woensdag gepresenteerd als nieuwe voorzitter van het Corso, en steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken.

Baan wil laten zien wat Westlanders doen om al die mensen in steden te voorzien van gezonde producten. "Daarnaast moet er meer interactie ontstaan tussen de mensen op de kades en de figuranten op de boten."

Begin 2017 kreeg het Corsobestuur een stortvloed aan kritiek over zich heen, toen het bekend maakte naar Den Haag te willen varen. Daarvoor zou de zaterdag, traditiegetrouw de Westlanddag, opgeofferd moeten worden. Uiteindelijk ging een 'Haagse dag' niet door. Baan wil in 2020 naar Den Haag en Rotterdam varen. Maar hij belooft: de Westlanddag op zaterdag blijft behouden.

Pleun van den Ende was de afgelopen vier jaar voorzitter van het evenement. Op 1 april draagt hij de voorzittershamer over aan Rob Baan. Het corso vaart dit jaar op 2, 3 en 4 augustus door de regio. Het thema is WOW!


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS