Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Verfrestanten zou je de hele week moeten kunnen inleveren'

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 16 mei 2017 14:21

Foto: WOS Media


De raadsfractie van GemeenteBelang Westland (GBW) vindt dat het wegbrengen van oude verf naar de gemeentelijke afvalstations klantvriendelijker moet worden. Nu kan dat in Westland alleen op vaste dagen. In schriftelijke vragen aan het college van B en W houdt GBW een pleidooi voor verruiming van die situatie.

"Wanneer je oude verf wegbrengt, valt dit onder klein chemisch afval. Hier zijn dan weer aparte openingstijden voor. Bij de gemeentewerf in Naaldwijk mag je je verf alleen op vrijdag en zaterdag brengen, in Monster alleen op donderdag en in 's-Gravenzande alleen op maandag. Dan staat er een zogenaamde verfbus, om het verf op te halen. Dit betekent in de praktijk dat als jij netjes je grofvuil inclusief oude verf brengt op dinsdag in Naaldwijk, dat je dan niet je verf mag achterlaten.

GBW zegt te begrijpen, dat de verfbus niet iedere dag overal kan staan. "Echter, lijkt het ons redelijk eenvoudig om de verf de rest van de week wel aan te nemen en op de werf te verzamelen", aldus GBW. Hierdoor komt de burger minder in de verleiding om de verfrestanten stiekem tussen het restafval te dumpen, stelt de fractie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS