Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Vergeten Westlandse helden' na 65 jaar geëerd met gedenkplaat

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 30 juli 2018 12:00

Foto: Inka Vogelaar


In de duinen van 's-Gravenzande is maandagochtend een gedenkplaat onthuld voor de 'vergeten Westlandse helden van 1953'. Ongeveer honderd mannen uit voornamelijk uit 's-Gravenzande voorkwamen 65 jaar geleden dat de duinen doorbraken en een groot deel van het Westland onder water zou lopen.

Het bord bij slag Beukel is onthuld door mannen die zelf ook bij de reddingsactie van de duinen aanwezig waren. Helpers van toen kunnen zich nog veel herinneren, zo bleek eerder al in een documentaire over de Watersnoodramp die  in februari van dit jaar werd uitgezonden door de WOS.

De reddingsactie van 1953 is een vergeten heldendaad. Maar na een oproep van het Historisch Archief Westland  in de media blijken en toch nog heel wat betrokkenen te leven. Daarom zijn het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Westland 65 jaar na dato alsnog met een herinneringsbord gekomen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS