Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Verruim bevoegdheid Marechaussee in de Hoek'

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: vrijdag 24 mei 2019 10:27

Foto: Fred van der Ende 2


Leefbaar Rotterdam wil dat de Koninklijke Marechaussee onder andere in Hoek van Holland meer bevoegdheden krijgt als het gaat om het controleren van vrachtverkeer. Dit staat in schriftelijke vragen die de partij stelt. Eerder deze maand werden er nog 27 inklimmers aangehouden in de Hoek, die in een vrachtwagen naar Engeland probeerden te reizen.

In de huidige regeling mag de Marechaussee alleen trailers en containers openen als er een concreet signaal is dat er iets mis mee zou kunnen zijn. Leefbaar wil daarom een verruiming van de bevoegdheden, zodat de pakkans van inklimmers verhoogt. Ook ziet de partij graag meer patrouilles die gericht zijn op het opsporen van illegalen in het havengebied.


Ook constateerde de partij dat veel van de inklimmers van Albanese afkomst zijn. Eerder wilde de partij al een visumplicht invoeren voor mensen die uit Albanië komen. Leefbaar pleit voor een gebiedsverbod voor Albanezen in Hoek van Holland, totdat deze visumplicht is ingevoerd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS