Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

"Verschrikkelijk veel emotie bij Verkade Klimaat na grote brand"

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 20 april 2016 08:56

Foto: Regio 15 1


De verwoestende brand bij Verkade Klimaat heeft er hard ingehakt bij het familiebedrijf in Wateringen. Het bedrijf ging in de nacht van dinsdag op woensdag in vlammen op na een zeer grote brand. "Met man en macht wordt een vervangende loods gezocht zodat we verder kunnen", zegt een woordvoerder.

Woensdagmiddag wil het bedrijf al starten met de eerste kantoorwerkzaamheden. Het van oorsprong Heulse bedrijf heeft in de loop der jaren een groot archief opgebouwd. Het is nog onduidelijk of dat verloren is gegaan bij de brand.

De brand bij Verkade Klimaat werd iets na 03.00 uur ontdekt. Tegen 05.30 uur was het vuur onder controle. Een aantal omliggende bedrijfspanden heeft geen stroom en gas. De leidingen zijn door hulpdiensten afgesloten in verband met het nablussen.

Aanvulling woensdag 12.35 uur:
Het personeel van het uitgebrande Wateringse bedrijf Verkade Klimaat is zwaar aangeslagen, zo meldt Omroep West. Ze zijn in de nacht van dinsdag op woensdag allemaal uit bed gebeld met de mededeling dat er niet gewerkt kon worden op woensdag. Toch zijn ze allemaal naar het industrieterrein gekomen, waar de resten van 'hun' pand staan, om elkaar een hart onder de riem te steken.

Met tranen in de ogen staan ze naar het nablussen te kijken. "Ik snap er helemaal niks van, van wat ik hier zie. Niet normaal", zegt een van hen. Op de vraag hoe de dag er verder uit gaat zien, antwoordt hij: "Ik kan niet verder denken... voor over 5 minuten weet ik het al niet."

Een andere werknemer maakt zich vooral zorgen. "We hebben net heel veel werk binnen gekregen. Dat moet op de een of andere manier doorgaan." Op lokatie wordt door de eigenaar Ronald Verkade druk gebeld. Hij heeft de back-up van de computers al weer draaiend en is druk op zoek naar vervangende huisvesting. Maar dat er heel veel schade is, is duidelijk, aldus Omroep West.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS