Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Waarom inzet drones verhinderd na windhoos?'

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 20 september 2017 15:31

Foto: ScreenShot YouTube


Waarom mochten er geen drones worden ingezet bij het in kaart brengen van de schade aan kassencomplexen na de windhoos in 's-Gravenzande vorige week donderdag? Dat wil het CDA-raadslid Karin Zwinkels weten van het Westlandse college van B en W.

"Bij de afwikkeling van zo'n ramp is het van belang heel snel in beeld te krijgen hoe groot de schade is, welke delen van de kas specifiek moeten worden geruimd en welke delen van de teelt kunnen worden gered. Een adequate inspectie door de verzekeringsmaatschappij maakt deel uit van deze snelle actie. Door drones in te zetten, kan deze inventarisatie heel snel plaatsvinden", betoogt Zwinkels.

Het CDA-raadslid heeft begrepen, dat de inzet van drones in bovengenoemde situatie niet werd toegestaan. "Vooralsnog zien wij niet in waarom de inzet van drones op die plek niet kan worden toegestaan. Van laag vliegverkeer is daar immers geen sprake", zo wordt gesteld. 

Zwinkels wil nu onder meer weten, welke regelgeving in deze situatie de inzet van drones heeft verhinderd. Verder vraagt zij of het college bereid  is op korte termijn in overleg met LTO te treden en dit onderwerp ter sprake te brengen bij de bevoegde instanties en de provincie, c.q. de Tweede Kamer.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS