Archief

'Wanneer valt er een besluit over toekomst Naaldwijks zwembad?'

Wanneer wordt een besluit genomen over de toekomst van zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk? Dat wil de fractie van GemeenteBelang Westland (GBW) weten. De partij wil wel eens van het college van burgemeester en wethouders horen wanneer het naar de gemeenteraad komt met een zogeheten voorkeursvariant.

Vorig jaar werden er nog drie varianten gepresenteerd: het herbouwen van het bestaande zwembad, het bouwen van een beperkt binnen- en buitenzwembad of het bouwen van een functioneel binnenzwembad. Eind vorig jaar zou het college een voorkeursvariant aanwijzen, maar dat is nog niet gebeurd.

Volgens de Vrienden van zwembad De Hoge Bomen is het externe onderzoek naar de zwembadvarianten eind februari dit jaar al afgerond. Door middel van schriftelijke vragen hoopt GBW erachter te komen waarom er nog geen voorkeursvariant bekend is en of het college kan aangeven of er van uitstel geen afstel komt.

Eerder al gaven twee exploitanten tegenover de gemeente aan het meeste te zien in een binnenzwembad zonder recreatieve voorzieningen, omdat die al aanwezig zijn in de Maesemunde ('s-Gravenzande) en tot voor kort ook in De Boetzelaar (Monster). Wel willen ze een buitenbad handhaven.

In 2015 besloot de gemeenteraad dat zwembad De Hoge Bomen alsnog moest openblijven, nadat enkele jaren eerder, uit bezuinigingsoverwegingen, was besloten het zwembad op te heffen.