Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Waterbus geen optie als vervanging Hoekse Lijn'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 22 februari 2018 14:10

Foto: RTV Rijnmond


Het is voorlopig niet mogelijk om de waterbusverbinding tussen Rotterdam en Schiedam door te trekken naar Vlaardingen en Maassluis. De D66-fracties in beide gemeenten hadden daar om gevraagd, als vervangend vervoer nu de ombouw van de Hoekse Lijn tot metroverbinding nog verder is vertraagd. Vervoerder RET heeft echter aangegeven dat dit op korte termijn niet te realiseren is. Dat schrijft het college van B en W in Maassluis.

"De RET heeft geen boten om een dergelijke dienstregeling op te zetten en ze geeft aan dat geschikte boten niet of nauwelijks voorhanden zijn elders. Daarnaast ontbreken allerlei voorzieningen om een waterbusverbinding als alternatief vervangend vervoer met voldoende kwaliteit aan te kunnen bieden op korte termijn", aldus B en W. 

D66 stelde, net als de PvdA-fractie, vragen omdat veel reizigers klagen dat ze door het huidige vervangend busvervoer tijdens de spits vaak te laat op hun bestemming arriveren. Inmiddels heeft de RET aangegeven extra bussen in te zetten tijdens de ochtend- en avondspits. Maar dat is nog niet genoeg, zeggen B en W in Maassluis: "Wij zullen in komende overleggen aandringen op vergroting van de capaciteit."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS