Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Wateringen' prooi voor Kruijswijk

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 1 augustus 2019 21:10

Foto: Stefan van der Meer


De Profronde Westland (voorheen Wateringse Wielerdag) is donderdagavond met een kleine voorsprong gewonnen door Steven Kruijswijk. Tweede werd Dylan van Baarle en het podium werd gecompleteerd door Fabio Jakobsen.

Voor de derde keer stond vooraf een Sprintcup op het programma, een wedstrijd over twee ronden voor koppels die door loting waren aangewezen. Deze wedstrijd werd gewonnen door de twee D's: Dylan van Baarle (Ineos) en Dylan Groenewegen (Jumbo Visma).

Elite/beloften
Remco Schouten heeft na Poeldijk ook de elite/beloftenkoers in Wateringen gewonnen. De renner uit Ammerstol bleef op de finish in de Kerklaan Nederlands kampioen Robin Löwik ruim voor. Jos Koop uit Den Hoorn werd derde.

Bij de regiorenners zegevierde Jorrit Slaman, met op de tweede plaats Maurice Barendse en als derde Joost van den Blink.

De categorie nieuwelingen kende dit jaar een podium met alleen renners van Westland Wil Vooruit: Honselersdijker Mike Bronswijk ging er met de zege vandoor, voor Menno Huising (Wateringen) en Michael Boers (Naaldwijk).Op het podium bij de junioren stonden daarentegen geen regiogenoten. Daar won Lars Hohmann uit het Brabantse Oosterhout. Sten Verzijl (Berkel en Rodenrijs) eindigde op plek twee, derde werd Dennis Willems (Boxmeer).

Het jaarlijkse evenement werd voor de 47e keer gehouden en telde weer tienduizenden belangstellenden uit de wijde omtrek.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS