Archief
Stefan van der Meer

Stefan van der Meer

'Wateringen' prooi voor Kruijswijk

De Profronde Westland (voorheen Wateringse Wielerdag) is donderdagavond met een kleine voorsprong gewonnen door Steven Kruijswijk. Tweede werd Dylan van Baarle en het podium werd gecompleteerd door Fabio Jakobsen.

Voor de derde keer stond vooraf een Sprintcup op het programma, een wedstrijd over twee ronden voor koppels die door loting waren aangewezen. Deze wedstrijd werd gewonnen door de twee D's: Dylan van Baarle (Ineos) en Dylan Groenewegen (Jumbo Visma).

Elite/beloften

Remco Schouten heeft na Poeldijk ook de elite/beloftenkoers in Wateringen gewonnen. De renner uit Ammerstol bleef op de finish in de Kerklaan Nederlands kampioen Robin Löwik ruim voor. Jos Koop uit Den Hoorn werd derde.

Bij de regiorenners zegevierde Jorrit Slaman, met op de tweede plaats Maurice Barendse en als derde Joost van den Blink.

De categorie nieuwelingen kende dit jaar een podium met alleen renners van Westland Wil Vooruit: Honselersdijker Mike Bronswijk ging er met de zege vandoor, voor Menno Huising (Wateringen) en Michael Boers (Naaldwijk).Op het podium bij de junioren stonden daarentegen geen regiogenoten. Daar won Lars Hohmann uit het Brabantse Oosterhout. Sten Verzijl (Berkel en Rodenrijs) eindigde op plek twee, derde werd Dennis Willems (Boxmeer).

Het jaarlijkse evenement werd voor de 47e keer gehouden en telde weer tienduizenden belangstellenden uit de wijde omtrek.