Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Westland moet eigen debatcentrum krijgen'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 5 oktober 2018 15:34

Foto: Signbiblio


Westland krijgt een eigen debatcentrum, althans als het aan Bram van Reeuwijk ligt. De 25-jarige Maasdijker vertelde in de Dwars door de Regioshow dat hij volop bezig is met het organiseren van een debatreeks over allerlei thema's. Hij hoopt dat er een vaste plaats voor komt in de bibliotheek in Naaldwijk.

Om te kijken of er vraag naar is, begint hij op 31 oktober met een eerste debat over 'het belang van taal in een open samenleving'. Hij hoopt daarmee mensen met een verschillende mening bij elkaar te brengen om ervoor te zorgen dat mensen naar elkaar luisteren. Lentiz-docent Xander Helmich komt er vertellen over waarom hij denkt dat het Westlands binnen 25 jaar verleden tijd is.


Volgens Van Reeuwijk is het goed om met elkaar te blijven praten en discussiƫren. Hij denkt dat Nederlanders steeds stelliger zijn geworden: "Ik denk dat we steeds een hardere mening hebben gekregen om maar vorm te geven aan de steeds complexere realiteit." Na het debat dat eind deze maand gevoerd wordt, is het de bedoeling dat er maandelijks gediscussieerd gaat worden. Bezoekers kunnen daarbij zelf ook onderwerpen aandragen.

Het debat van 31 oktober is kosteloos bij te wonen en vindt plaats in de bibliotheek van Naaldwijk om 20.00 uur.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Beukers
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS