Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Westland moet zich profileren tijdens Songfestival 2020'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 20 mei 2019 15:02


Dat Nederland na de winst van Duncan Laurence volgend jaar het Eurovisie Songfestival mag organiseren, is een kans voor Westland om zich internationaal te profileren. Dat vindt althans songfestivalkenner en steunraadslid Maxim van Ooijen (D66). Hij wil de kans volgende maand bespreken in een commissievergadering.

De Wateringer wil niet dat Westland de organisatie op zich neemt, daarvoor is de gemeente te klein. "Wel kan er naar onze mening op een andere manier worden 'deelgenomen'. Traditioneel wordt het liedje van elk land ingeleid door een kort filmpje dat vaak een historisch, cultureel of economisch belangrijk onderwerp weergeeft."


Van Ooijen verwijst naar 1980, toen het Songfestival in Den Haag werd gehouden. Toen werd Frankrijk  geïntroduceerd met foto's, waarop de artiesten te zien waren in een tomatenkas. Het steunraadslid hoopt dat zoiets ook volgend jaar geregeld kan worden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS