Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Westlandse Jostiband' staat in de startblokken

Door: WOS.nl

Gepubliceerd op: woensdag 12 februari 2020 13:29


De meeste mensen kennen de Jostiband wel, maar misschien niet alom bekend is dat er ook een regionale variant is. Vanaf januari zijn fanatieke muzikanten met een verstandelijke beperking in het gebouw van zwembad Maesemunde in ‘s-Gravenzande aan het oefenen voor het Puur Orkest.

Het Puur Orkest is niet alleen voor mensen met een muzikale achtergrond. "Wat je niet kan leer je hier", vertelt Yolanda Davids van Muziekmeesters Westland. Het orkest is opgezet in navolging van andere 'puur-workshops', zoals kunst en dans. Op dit moment zijn er zes deelnemers, maar de organisatie hoopt dat de groep snel groeit.

Anders aan reguliere muzieklessen is dat alles in samenspel gaat. "Ieder heeft zijn eigen niveau, zijn eigen mogelijkheden tot concentratie of begrip of timing. We leren elkaar nu heel goed kennen en we kiezen muziek uit die daarbij past", aldus Davids.

Ook de deelnemers zijn enthousiast. Koos van der Wel speelt thuis ook keyboard, maar het is toch anders in een groep. "Het went al, maar al die maten die ik moet tellen is wel lastig. Maar het gaat steeds beter." Ook gitarist Mitchell Looyestein geniet van de dinsdagavonden. "Je bent onder de mensen en je maakt vrienden, dat is het hele leuke."

Wie geïnteresseerd is in het orkest kan bellen of mailen naar Muziekmeesters Westland, maar kan ook gewoon een keer langskomen. "Ik zou gewoon komen kijken, je moet nooit twijfelen. Als je twijfelt, dan weet je het nooit", moedigt de gitarist aan. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS