Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Westlandse wachttijd sociale huurwoning nu gemiddeld vijf jaar'

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 4 februari 2020 12:22

Foto: Voor elke woning hier in Honselersdijk waren er 42 gegadigden


Wie in Westland aan een sociale huurwoning wil komen, moet gemiddeld vijf jaar geduld hebben, stelt woningcorporatie Arcade. Eind 2018 had wethouder Van der Stee in antwoord op vragen uit de gemeenteraad gemeld dat de gemiddelde wachttijd destijds was opgelopen tot 3,5 jaar.

Dat de wachttijd voor een sociale huurwoning in Westland steeds verder oploopt, is door Arcade maandag onderstreept naar aanleiding van de ingebruikname van een complex van 26 appartementen aan de Van Poeljestraat in Honselersdijk. "In Westland is de gemiddelde wachttijd nu 60 maanden en voor starters zelfs 70 maanden", aldus  directeur René Lemson.

Verder laat Arcade weten dat ruim 1.100 huishoudens via Woonnet Haaglanden reageerden op de appartementen in dit project in nieuwbouwwijk Boomparck. "Dat betekent dat voor iedere woning 42 kandidaten waren. Zo groot is dus de druk op de Westlandse woningmarkt."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS