Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Wielrenner niet schuldig aan dood 80-jarige fietser'

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 24 oktober 2017 14:23


Een 21-jarige wielrenner uit Delft is niet schuldig geacht aan de dood van een 80-jarige fietser vorig jaar in Maasland. De twee kwamen vorig jaar juli in botsing op het pad langs de Trekkade. De rechter oordeelt vandaag dat niet duidelijk is, waar het ongeluk precies gebeurde en of de verdachte voldoende rechts reed.

De Delftenaar reed op de bewuste dag met een groep vrienden over de Trekkade. Door een botsing viel het slachtoffer met zijn hoofd op de betonnen kaderand en belandde in het water. De vrienden haalden hem eruit en probeerden hem te reanimeren, maar een schedelbasisfractuur werd de man fataal.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden 180 uur werkstraf. Volgens het OM had de racefietser te weinig ruimte gelaten voor tegenliggers en daarmee onvoldoende rekening gehouden met de verkeerssituatie ter plekke.

Volgens de officier van justitie was sprake van meer dan een noodlottig ongeluk. Verdachte reed met hoge snelheid; weliswaar niet de 35 of 40 kilometer per uur waarmee wielrenners soms fietsen, maar toch nog 28. Bij het naderen van de bocht werd volgens justitie geen vaart geminderd.

Buurtbewoners zeggen dat vooral het fietspad schuldig is. Imke woont naast de plek van de ongeluk en vindt het -net zoals andere bewoners - niet verrassend dat het ongeluk kon gebeuren, gezien de onoverzichtelijke situatie op het fietspad.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS