Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Zoek oplossing voor medicinale wietteelt voor eigen gebruik'

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: vrijdag 29 november 2019 15:37

Foto: Signbiblio


Burgemeester Bouke Arends van Westland zou graag zien dat er een oplossing wordt gezocht voor kleinschalige medicinale wietteelt voor eigen gebruik. Dit schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Patiënten die hun eigen wiet telen, kunnen nu nog problemen krijgen met justitie.

Eerder al kreeg de Tweede Kamer een brief van de Overijsselse gemeente Zwartewaterland, waarin de problematiek werd aangekaart. Arends onderschrijft dit. Hij vindt dat er wel moet worden opgetreden tegen grootschalige cannabisteelt voor recreatief gebruik, maar dat handhaven bij kleinschalig gebruik wat overdreven is. 

Cannabisolie is verkrijgbaar bij de apotheek, maar wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Hierdoor kan het gebruik van de olie vaak flink in de kosten lopen. Daarom zijn sommige patiënten volgens de burgemeester "noodgedwongen overgegaan op thuis telen."

Arends roept de Tweede Kamer namens de gemeente Westland op om in overleg te gaan met alle betrokkenen, zo ook de farmaceutische industrie en de zorgverzekeraars. "Om met spoed tot een oplossing voor deze problematiek te komen."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS