Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

112

Filteren op datum:
        
Bootdiefstal bij Oranjesluis blijkt misverstand woensdag 18 september 2019 10:10

Bootdiefstal bij Oranjesluis blijkt misverstand

Een pijnlijk misverstand afgelopen dinsdagavond voor twee 17-jarige jongens uit 's-Gravenzande. Ze dachten hun nieuwe boot op te halen, maar namen per ongeluk de verkeerde mee. De eigenaar van de wegvarende boot  waarschuwde de politie, die de twee arresteerden en meenamen voor verhoor naar het politiebureau in Delft. Intussen bracht de politie een bericht over de aanhouding naar buiten. Maar het bleek geen diefstal te zijn. Finn en zijn stiefbroer willen al lange tijd een eigen boot. Ze waren dan ook blij dat ze er een konden overnemen. Het enige dat ze nog moesten doen, was de schuit ophalen bij de Oranjesluis in Maasdijk. Eenmaal daar aangekomen, zagen ze drie op elkaar lijkende boten. Voor de zekerheid stuurden ze nog een foto van de drie vaartuigen naar de vorige eigenaar om na te gaan welke het nu was. Maar dat bleek geen uitsluitsel te geven, want ze namen de verkeerde mee.Eenmaal weggevaren met de verkeerde boot kregen ze allerlei berichten en telefoontjes, waarna voor hen wel duidelijk was dat ze de verkeerde schuit hadden meegenomen. Ze besloten om te keren en zelf de politie maar te bellen om duidelijkheid te scheppen. Maar de politie vertrouwde het niet en besloot de jongens mee te nemen naar het politiebureau in Delft, waar ze nog uren hebben gezeten.Na gesprekken met de ouders en de vorige eigenaar van de boot, heeft de politie de jongens vrijgelaten. De politie gaat het naar buiten gebrachte bericht rectificeren.
Lees meer
Video Buurtbewoner: Gewapende overvaller is dezelfde man als in december dinsdag 17 september 2019 16:04

Buurtbewoner: Gewapende overvaller is dezelfde man als in december

De man die maandag een gewapende overval pleegde bij de Primera in Maassluis heeft mogelijk ook de overval in december bij diezelfde winkel op zijn geweten. Dat blijkt uit een gesprek van de WOS met een buurtbewoner die oog in oog met hem heeft gestaan. "Ik heb beelden teruggekeken van Opsporing Verzocht en ik weet zeker:  het gaat om dezelfde dader." De buurtbewoner liep naar zijn auto om sigaretten te pakken en zag een jongeman rennen met een damestas. Er liep iemand achter de man aan. De buurtbewoner dacht dat het ging om een straatroof en bedacht zich geen moment. Hij startte de auto en reed om het huizenblok heen. Hij wist dat de 'dief' daar uit een poort zou komen. Toen hij de overvaller zag, vloerde hij hem. Hij had toen nog geen idee dat de dader gewapend was.Terwijl hij met de verdachte op de grond lag, zag hij dat de man zijn arm bewoog richting zijn benen. In een reflex sloeg de alerte burger die hand weg en hoorde hij kort daarna iets van ijzer op de grond vallen. Het bleek het vuurwapen te zijn. De Maassluizer pakte het snel op. De verdachte begon Turks tegen hem te praten. De buurtbewoner is een Turkse Nederlander en hoorde hem smeken om zijn wapen. De Maassluizer gooide in een schrikreactie het wapen ver weg een tuin in. De verdachte wilde per se het wapen terug en is in de achtertuinen gaan zoeken. Daarbij heeft hij ook een tuindeur gesloopt. De Maassluizer was teruggegaan om de tas aan de vrouw terug te geven. Hij zag inmiddels veel politie en hoorde toen pas dat het om een gewapende overval ging. Hij heeft nog aangeboden om bij een politieagent in de auto te stappen, want hij was er van overtuigd dat de verdachte zich nog ergens ophield. De politie heeft dat geweigerd, zo vertelt de man.Later is de Maassluizer de beelden van de vorige overval op de Primera gaan terugkijken. "Ik heb die beelden bij Opsporing Verzocht gezien en ik weet zeker: het gaat om dezelfde dader." De vorige keer pleegde de verdachte de overval onder bedreiging met een mes.De politie is om een reactie gevraagd. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat het onderzoek nog in volle gang is en dat er verder nog niets kan worden gezegd.Update dinsdag 16.45 uur:Verdachte aangehouden voor gewapende overval Maassluis
Lees meer