Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

119 jaar oude boot gered, Beurtvaarder Jansje vaart weer

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 3 oktober 2019 08:46

Foto: WOS Media


De inzamelingsactie om motorschip Jansje uit Maassluis te redden is geslaagd. Inmiddels is de boot gemaakt en vaart hij weer. De stichting was een gulle gever tegen gekomen die het volledige bedrag van 20.000 euro heeft betaald.

De stichting Vrienden van Beurtvaarder Jansje was een inzamelingsactie gestart om het 119 jaar oude Maassluise schip te maken. Door slijtage was de stuuraandrijving kapot gegaan. Uitwijken op de grote rivieren was daardoor levensgevaarlijk geworden.

De Jansje is van de familie Van Baalen en is al generaties familiebezit. Vanaf 1900 voer de boot tussen Maassluis en Rotterdam als beurtvaarder. De boot bracht huisraad en levensmiddelen van en naar Rotterdam. Dat gebeurde tot halverwege de jaren '70 en is toen een paar jaar stil komen te liggen.

De laatste telg in de generatie is Wim van Baalen. Hij kon het niet aanzien dat de boot niet meer voer en knapte hem op. De Jansje werd ondergebracht in een stichting en reisde door het hele land om demonstraties te geven.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS