Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

12-jarige Alex hijst regenboogvlag

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 11 oktober 2018 18:50


Een dag om niet snel te vergeten voor Alex van Staalduinen. De 12-jarige leerling bracht donderdagmiddag de regenboogvlag in top op zijn school Lentiz Dalton in Naaldwijk. Het was Coming Out Day, een bijzondere dag voor Alex.


Al op zijn negende weet Alex het zeker: hij vindt jongens leuker dan meisjes. Tijdens een campingvakantie zag hij een leuke jongen. "Toen dacht ik: ja, ik ben homo". Op school maakt Alex nooit vervelende dingen mee en ook thuis is zijn geaardheid geen enkel issue.

Toch is de acceptatie van homoseksualiteit niet vanzelfsprekend. Als Alex de vlag omhoog hijst, wordt vanuit een voorbijrijdend busje 'homo' geroepen. Wethouder Piet Vreugdenhil, die Alex helpt bij het hijsen, relativeert later die opmerking in de korte gastles die hij na afloop geeft. "Gelukkig weten ze wel waar de regenboogvlag voor staat".


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS