Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

13.000 bloembollen naar Limburg voor corsoboot

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 1 augustus 2019 19:00


Arrangeurs en vrijwilligers zijn de laatste paar dagen voor het Varend Corso volop bezig met het decoreren van de boten. Zo ook Lily Beelen, die dit jaar voor het eerst een corsoboot ontwierp. Aan haar zijde staat de 's-Gravenzandse Nely de Bruin, zij had al drie keer eerder een eigen boot tijdens het corso.

Niets houdt de bloemschikkers tegen om de boot voor vrijdag af te krijgen, ook niet de bakken regen die afgelopen woensdag uit de lucht vielen: "Voor de bloemen is het juist goed, die kunnen zichzelf nu volzuigen. Alleen voor ons is het iets minder, maar we gaan door!" laat De Bruin weten.

Op een corsoboot zitten altijd een heleboel producten verwerkt. "Ik heb 13.000 bloembollen naar mijn woonplaats in Limburg laten komen met een vrachtwagen. Uiteindelijk zijn er daar 10.000 van op de boot verwerkt", weet Beelen. Daarnaast zijn er ook nog 750 bossen lelies verwerkt, en nog een groot aantal calla's en freesia's.

Om te zorgen dat die bloemen mooi blijven moet in eerste instantie een goede techniek worden gebruikt. Maar volgens de 's-Gravenzandse ontkom je er niet aan om elke vaardag bloemen te vervangen, nadat de figuranten de hele dag over de boot hebben gelopen. "Per dag vervang je zo 1.000 bloemen."

De Limburgse Beelen vindt het zeker voor herhaling vatbaar. Was ze eerst van plan vrijdag weer naar het zuiden te vertrekken, nu is ze  zo in het evenement gezogen dat ze twee dagen vakantie aan haar werkweek heeft geplakt. Ze gaat dan ook zeker kijken komend weekend. "Dan voel ik ook een beetje waarom het hart van het Varend Corso zo klopt voor deze mensen. Het is belangrijk om het prachtige stukje kunst dat wij hier als Nederland neerzetten aan de mensen te laten zien."

In onze zomerserie trekken wij de komende weken door de regio. Elke week in de zomervakantie heeft een eigen thema. Deze week zijn we bij het Varend Corso. Volgende week is er aandacht voor de voorvechters van de LHBTI-gemeenschap in de regio.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS