Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

207 eters bij straatontbijt in 's-Gravenzande

Door: Nelleke Arnout

Gepubliceerd op: zaterdag 23 juni 2018 14:02

Foto: Facebook Winkelcentrum s-Gravenzande


Bij een straatontbijt in het centrum van 's-Gravenzande hebben zaterdagochtend 207 mensen meegegeten. Dit ludieke evenement in de Graaf Willem II Straat en op het Marktplein werd georganiseerd in het kader van de Festiviteitenrally, een dag om ongeneeslijk zieke kinderen in het zonnetje te zetten.

Volgens Jan de Leeuw van de Festiviteiten Fabriek, de organisator van de dag, was het ontbijt een groot succes. "Stel je voor: de hele Graaf Willem II Straat van begin tot einde vol met ontbijttafels, helemaal vol met mensen, de kinderen er tussen. De sfeer was fantastisch."

Het Marktplein is de hele dag het terrein van de Festiviteitenrally. Rond 10.00 uur vertrok een karavaan oldtimers vanaf het plein om een tocht te maken door het Westland. Daarbij gebeurt elk jaar 'iets speciaals', zegt De Leeuw: "Vorig jaar hebben we een ongelooflijk mooie vaartocht met de KNRM gemaakt, het jaar daarvoor zijn we bij de brandweer geweest, mochten de kinderen in de hoogwerker. Dit jaar gaan we weer zoiets doen." Om 15.00 uur rijden de oldtimers het plein weer op, waarna de dag wordt afgesloten met een barbecue voor de kinderen, hun ouders en de oldtimerchauffeurs. 

Tijdens de Festiviteitenrally wordt een groep ongeneeslijk zieke kinderen een dag op sleeptouw genomen, die normaal gesproken 'buiten de boot vallen', volgens de Leeuw. "Wanneer je kanker hebt of iets vergelijkbaars, dan is daar wel iets voor. Overal is een stichting voor. Maar er zijn zoveel kinderen met ziektes die onbekend zijn, of op een andere manier niets hebben... Vandaar dat wij bedacht hebben dat de kinderen eens wat anders aan het hoofd hebben."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS