Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

2Floors krijgt feesttent, maar veel kleiner dan gehoopt

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 14 juni 2018 14:58


Een 'compromis' in de langslepende soap rondom de feestweek van De Lier. Café 2Floors mag tijdens de Bradelier een feesttent op het eigen terrein neerzetten, maar die is veel kleiner dan gehoopt.

2Floors had jarenlang een grote feesttent op het parkeerterrein bij de Jumbo staan, maar daar wil het Oranjecomité van De Lier van af. Dat comité ziet veel meer in een bundeling van alle horecapartijen op het Rankplein bij de Domkerk.

Onverteerbaar, vindt Hans Blom van 2Floors. Hij is bang voor omzetderving. In de feesttent op het Oranjeplein paste met gemak 2.000 man. Nu moet hij het doen met een feesttent op het eigen parkeerterrein voor de deur, waar maximaal 500 man in kan.

Blom stelt onderdoor te gaan aan zijn eigen succes. Omdat zijn feesttent op het Oranjeplein steeds meer publiek trok, zagen horeca-collega's de inkomsten van hun eigen feesten teruglopen. "Daar word ik voor gestraft", laat hij aan de WOS weten.

Mental Theo
Verder kan Blom er met zijn pet niet bij, dat op het Rankplein grote namen als Mental Theo zouden worden geprogrammeerd. "Het Oranjecomité wilde af van te harde muziek en massaliteit. Deze elementen komen nu op het Rankplein, oftewel oude wijn in nieuwe zakken".

Blom vervolgt: "Het is onbegrijpelijk dat een partij die een maatschappelijke functie zou moeten hebben, een beslissende rol krijgt, die hij in eigenbelang uitvoert".


Vergunningsaanvraag
De vergunningsaanvraag voor het plaatsen van de feesttent bij 2Floors moet nog worden ingediend. Piet Voskamp laat namens het Oranjecomité weten dat, zo lang de vergunningsaanvraag van de Bradelier nog loopt, er niet in de media wordt gereageerd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS